Susanne Broända

Susanne visar utställningen ”Fåglarnas budskap |||”  som består av tavlor i akryl och bläck på grafikpapper samt skulpturer av metalltrådar, rep och obearbetat glas. Susanne har fått mobilitetsstöd från Nordisk-baltiska mobilitetsprogrammet för kultur för skapandet av den här utställningen.

Utställningen pågår:

18-21 april 2024. Vernissage torsdag 18 april

Ordinarie öppettider:
Torsdag 17-20, fredag-söndag 13-17.

Varmt välkommen!

E-post:susanne.broanda@gmail.com

”Jag är en konstnär från Vasa, Finland som främst målar i akryl och bläck på grafikpapper men även skapar skulpturer av trä, rep och metall. Mitt absoluta favoritmotiv, oberoende uttrycksform, är fåglar. De här fåglarna är avskalade till sitt formspråk och jag placerar dem oftast i en form av abstrakta världar och existenser.

Bakgrunden till mina skapelser är en alternativ andlig syn på livet och mina stora inspirationskällor är framför allt den inre personliga utvecklingen och det gåtfulla. Sedan tidigaste barndomen har jag känt en stark kontakt till djuren, naturen samt livets energi och jag har alltid trivts bättre i sällskap av djur än av människor. Det är den här sensitiviteten för energier och för livet i sin helhet som jag använder som ett av mina verktyg när jag skapar. Min konst beskriver jag som en blandning mellan vakenhet och drömmar eftersom jag med den vill bygga en bro mellan det ogripbara och det vardagliga. För mig är konsten definitivt en spegel eller ett fönster som kan hjälpa oss att göra en inre resa och reflektera över inte bara oss själva och vårt liv men också över vår omvärld.

Och så frågan: Varför fåglar? Fåglar är för mig livets budbärare. De är både starka och sköra, vackra och modiga samt att de alltid är i perfekt kontakt med sin omgivning, oavsett i vilket element de befinner sig i. Det har också funnits flera tillfällen då jag har upplevt att de kommit med meddelanden från nära och kära som inte längre finns hos oss. Så, fåglar kan också komma med tröst och hopp, om vi är öppna för att se dem och lyssna till dem.

Utställningen ”Fåglarnas budskap |||” består av tavlor och skulpturer med fågelmotiv.”

Exempel på verk