Susanne Broända

Susanne visar utställningen ”Fåglarnas budskap”  som består av tavlor i akryl och bläck på grafikpapper. Susanne har fått mobilitetsstöd från Nordisk-baltiska mobilitetsprogrammet för kultur för skapandet av den här utställningen. https://www.nordiskkulturkontakt.org/

Datum:

Tyvärr är utställningen inställd pga. oförutsedda händelser. Vi återkommer med ett nytt datum.

“Sedan 2011 har jag varit aktiv som konstnär och ni hittar mig i min hemmaateljé i Korsholm i Finland. Mitt favoritmotiv är avskalade fåglar mot abstrakt bakgrund men det händer också att jag målar natur/djur och universum-inspirerat. Sommaren 2022 steg jag även in i skulpturernas värld då fåglar i metall och trä kom fram. Det gemensamma för all min konst är att den är en blandning mellan drömmar och vakenhet. Jag vill nämligen bygga en bro mellan det ogripbara och det vardagliga med det som jag skapar.

Runt 30-årsåldern fick jag utmaningar med min hälsa som senare visade sig vara ME och det har gradvis påverkat mig mer och mer i mitt skapande både med hur jag kan hålla i och arbeta med mina verktyg samt hur mycket jag kan jobba. Det här är ändå något som jag ser på med en viss tacksamhet eftersom jag blivit tvungen att utmana mig själv mycket i mitt skapande. Min teknik har skalats ner och delmomenten har vuxit sig tydligare.

Varför fåglar? Fåglar är för mig livets budbärare. De är både starka och sköra, vackra och modiga samt de är alltid är i perfekt kontakt med sin omgivning, oavsett i vilket element de befinner sig. Det har också funnits flera tillfällen då jag känt att de kommit med meddelanden från nära och kära som inte längre finns hos oss. Fåglar kan också komma med tröst och hopp, om vi är öppna för att se dem och lyssna till dem.

Utställningen ”Fåglarnas budskap” består av mina tavlor med fågelmotiv. De är målade i akryl och bläck på grafikpapper och storleken är oftast 107 x 79 cm.”

Susanne Broända
+358 50 35 01 081
susanne.broanda@gmail.com
https://www.susannebroanda.com/
https://linktr.ee/art.konst.taide