Fredrik Larsson

Måleri, olja på linneduk men även skulpturer och kolteckningar.

Abstrakta verk, ofta av landskap och stadsmiljöer, vars dynamik kommer till på linneduken i form av linjer, former och färgpaletter som vävs samman för att framkalla atmosfär och känslor.

Utställningen pågår:

25 – 28 april 2024

Vernissage 25 april kl 17-20

E-Post: artfredriklarsson@gmail.com

“Som konstnär specialiserad inom abstrakt oljemåleri på duk, fokuserar jag främst på landskap och stadsmiljöer. Mitt arbete är en utforskning av form, färg och komposition, där jag använder penseldrag och färgval för att skapa abstrakta tolkningar av omgivande platser.

Min process börjar med att absorbera intryck och känslor från omgivningen och sedan omvandla dessa upplevelser till abstrakta former på duken. Jag utforskar landskapets och stadens dynamik genom ett spel av linjer, former och färgpaletter som vävs samman för att framkalla en känslomässig reaktion snarare än en strikt representation av verkligheten. Genom att låta mig inspireras av intryck och känslor, strävar jag efter att skapa konstverk som inte nödvändigtvis representerar de fysiska aspekterna av landskap och stadsmiljöer utan snarare fångar deras känslomässiga och atmosfäriska essens.

Jag betraktar min konst som en öppen dörr för tolkning, där varje betraktare är fri att finna sin egen mening och tolkning av mina verk. Måleriet har alltid varit min primära passion och mitt val av medium för att utforska och förmedla min syn på världen. Mitt mål är att skapa målningar som väcker tankar och sinnesupplevelser hos dem som betraktar dem.”