Jehrnst och Anna Curtius

Samlingsutställning med Jehrnst, Jessiga Ehrnst, och Anna Curtius som både är arkitekter och konstnärer. En gemensam drivkraft men med olika uttryck.

Jehrnst – arkitekt med passion för form, ljus och skuggor. I hennes utställning får vi uppleva skulptur i sten, marmor och alabaster.

Anna Curtius visar grafisk konst, tydliga och skarpa mönster, linjer och rutnät i tekniker som linoleumtryck, screentryck och japanskt träblockstryck.

Utställningen pågick:
Torsdag 23 – söndag 26 mars 2023

Jehrnst

Skapande och kreativitet har alltid varit en drivkraft för mig, allt från kläddesign, arkitektur, trädgård, måleri och skulptur. Jag har de senaste åren arbetat med skulptur, och utbildat mig med att arbeta med både lera och sten. Skulptur som form med sin 3 dimensioner är ett vant grepp utifrån mitt yrke som arkitekt, där alla sidor av en form samspelar till en helhet.

I min utställning på Galleri Karlavägen 70 visar jag mina skulpturer i sten, marmor och alabaster.

Artportable

Jehrnst (@jehrnst) • Instagram photos and videos

Anna Curtius

Jag har många titlar: arkitekt, affärscoach, mamma, konstnär, surfare, och jag är ogenerat kär i doften av bläck och känslan av att göra händerna smutsiga när jag skapar. Utöver arkitekturen är detta att skapa konst och ta fram tryck, en stor del av mitt liv och en enorm inspirationskälla. Mina tekniker är collografi, screentryck, japanskt träblockstryck och linoleumsnitt.

Mina idéer visar sig väldigt tydliga och skarpa – mönster, linjer och rutnät. Ofta är dragningen så stark att jag inte kan fokusera på andra saker förrän jag har släppt loss skaparkraften som inspirationen väcker. Men så fort jag börjar, dyker mina begränsningar och brister upp, vare sig jag gillar det eller inte. Det är då jag måste påminna mig själv om att tanken på att allt ska vara perfekt nästan är en oxymoron. Istället slappnar jag av i samspelet mellan slump och kontroll. Jag har upptäckt att varje konstverk är en övning i att lita på min intuition, och jag njuter av att kasta mig ut i det okända och låta min fantasi flöda fritt.

För mig handlar livet om den där dansen av kreativitet och mod, spänning och lätthet, passion och tålamod och jag inspireras ständigt av att prova nya saker. Perfektion hör inte hemma där!

https://www.annacurtius.com/

Anna Curtius – instagram