Vårsalong

Fem konstnärer ställer ut på vårsalongen på Galleri Karlavägen 70. Gunn Jonsson Shabetai, Ann-Cathrine Liska, Emilia Nyblom och Marianne Egarp visar  bildkonst och Stefan Petersén ställer ut med skulptur.

Utställningen pågick:
9 – 12 mars 2023

Gunn Jonsson Shabetai

“Jag är utbildad i modedesign på FIT och textilmönsterdesign på Parsons i NYC, där jag sedan arbetade inom modebranschen i många år. I mitt yrke som textildesigner målade jag min design på siden. Under 2001 flyttade jag till Paris och jag har sedan dess målat på heltid. Steget från design till måleri är inte stort. I båda fallen arbetar man med form och färg och jag tycker om att experimentera med olika tekniker som akryl, akvarell, gouache, blandteknik, collage, etc. Jag har haft åtta separatutställningar och samt deltagit i ett 20-tal samlingsutställningar i olika europeiska länder.”

Verken i den här utställningen heter “Intryck från NYC” och är utförda i blandteknik.

Ann-Cathrine Liska

Ann-Cathrine visar graffiti med influenser från Street-Art – In movement och har döpt sin utställning till “Ansvar”.

Emilia Nyblom

“Undervisningen på arkitektskolan i slutet av 1980-talet gav mig möjlighet att utforska form och proportioner, färg och material. Under ett kompletterande år på Nyckelviksskolan fortsatte jag med formgivning i trä och fördjupning i olika måleritekniker. Natur och arkitektur är inspirationskällor i mitt skapande.”

Marianne Egarp

“Jag har målat till och från i livet men mer nu när jag blev pensionär. Idag är jag 81. Under åren har jag gått några kurser i akryl och akvarell men jag kallar mig autodidakt. Jag tycker bäst om att måla i akryl och blandade motiv i starka färger och har även målat sju gudinnetavlor med sina kloka och tänkvärda budskap som passar väl in i vår stressade tillvaro.”

Stefan Petersén

Stefan J Petersén född 1956 har ett gediget konstnärskap bakom sig både inom måleri, skulptur och har haft ett flertal utställningar på olika gallerier genom åren Han har också en lång karriär som konditor bakom sig och har fått många utmärkelser, bland annatsom skulptör i svenska kocklandslaget vilket resulteradei två guldmedaljer i mat-OS.

“Jag gick på konstfack på 70-talet och fastnade för den japanska tekniken Raku. Materialet jag arbetar med är svart stengods med med detaljer av bladguld och slagmetall Vissa av skulpturerna är patinerad brons. Formerna styrs uteslutande av ständiga bilder som dyker upp inifrån. Det känns som jag står på sidan om och de bara växer fram under mina händer.”

Stefans sida på facebook.