AnnaBell, Celestine Soumah Stuermer, Charlotte Elm Ravn

Samlingsutställning tre medverkande konstnärer från Österlen som visar bildkonst, smycken och keramik.

Utställningen pågår:
20 – 23 april 2023
Vernissage torsdag 20 april

Ordinarie öppettider:
torsdag 17-20, fredag-söndag 13-17.

Varmt välkommen!

Celestine Soumah Stuermer, smyckeformgivning

Celestine formger och tillverkar smyckekollektioner och unika smycken där olika material och tekniker blandas lekfullt med silver och guld i centrum.

Celestine är utbildad på St. Martins college of Art and Design i London (1997-2000) med utbyte till Konstfack i Stockholm samt kortare lärlingskap i Sverige. Över åren har hon sålt och ställt ut sina smycken både i England och Sverige. Några av platserna är; EC One Gallery och Libertys i London, Dunkers Kulturhus, Nordiska akvarell museet, Wanås och Form & Design center i Sverige. Nu bor och arbetar hon på Österlen

”Jag arbetar ofta med naturen som inspiration och de magiska ögonblick och stunder av läkande och reflektion som jag upplever. Poesi, texter och musik är en stark inspirationskälla för mig och i många av mina verk förekommer text och ord. Fotografi, text och bildcollage är ofta en del i min arbetsprocess och jag presenterar ibland mina smycken med bild och text om smyckets historia, som bäraren kan ta med för att fördjupa, förädla och göra till sin egen.

Silver och guld är bas i mina arbeten, ibland i kombination med andra material som stenar, pärlor, textil och bild. Jag tycker om att utforska och blanda olika hantverkstekniker. Jag vill att mina smycken ska lyfta och stärka den som bär dem”

Celestine Soumah Smycken – Hälsans ateljé

Celestine Soumah

AnnaBell, keramik

AnnaBell formger och tillverkar keramik i stengods och Raku. Stengodskeramiken är mer rustik och tål att användas ofta. Raku keraminken, med teknik från 1500-talets Japan, är även de bruksföremål men bör hanteras lite mer försiktigt.

”Somrarna tillbringar jag mest i min butik i Simrishamn men på vintern är jag oftast i min verkstad tillsammans med leran och radion. Jag har tillbringat otaliga timmar vid drejskivan och kabelbordet och sakta kommit fram till det som är mitt formspråk.”

http://annabellceramic.com

AnnaBell

Charlotte Elm Ravn, bildkonst

Charlotte Elm Ravn bor och arbetar i Hammenhög på Österlen som konstnär,  konstpedagog och ateljerista. I sitt konstnärliga arbete rör sig Charlotte Elm Ravn mellan olika tekniker såsom film, fotografi, måleri, collage och broderi.

“Jag arbetar med bildkonst utifrån min bakgrund inom scenkonsten. Jag är intresserad av tid, rum och rörelse. Jag dras till det långsamma och lågmälda. Jag gräver där jag står och utgår ofta från ett tillstånd, en inre ton, som jag vill hitta ett uttryck för. Det kan ta sin gestalt i en rörelse, en rytm eller ett kroppsligt förhållande till rummet. Det är ett intuitivt, undersökande och poetiskt arbete som t.ex. kan ta form som videoverk, manuellt bearbetade fotografier och installationer.”

“Kroppen är en fråga till världen. Att röra sin kropp betyder att låta sig svara på tingens anrop.” – Maurice Merlau-Ponty

https://charlotteelmravn.com/

Charlotte Elm Ravn

Exempel på verk