Ann-Margret Wallner, Aimo Antero Olsson, Kitten Franzén och Thomas Franzén

Samutställning med fyra medverkande konstnärer som visar textila verk, bildkonst och skulpturer i terakotta och andra material.

Utställningen pågår: 14 – 17 september 2023 Vernissage torsdag 14 september kl 17-20.

Ordinarie öppettider: torsdag 17-20, fredag-söndag 13-17

Ann-Margret Wallner

“Jag har arbetat med olika textila tekniker som vävning, broderi och lapptekniker i många år och även arbetat som lärare och kursledare vid Sätergläntan, Handarbetets Vänner och en rad olika studieförbund.

Numera är mitt område mest broderi, lappteknik och kviltning, vilket är den typ av verk jag visar på denna utställning.”

Aimo Antero Olsson

“Jag föddes 21 december 1941 i Oulo Finlan och kom till Sverige som ung och började på Skånska Målarskolan. Sedan dess har jag i huvudsak arbetat med grafiska metoder.

En skogspromenad eller en tur med hundarna på stranden blir så småningom en idé som kan bearbetas. Teckningar från våra stenbrott, klipphällarna och inte minst havet och stränderna som är ständigt närvarande, ett outtömligt förråd att ösa ur.

Jag arbetar med akvarell och tusch på olika material från akvarellpapper till linneduk och har naturen & arkitektoniska landskapet som motiv. Ofta i abstrakt form. Grafiken, akvatintetsningen torrnålsgravyr var mitt starkaste uttrycksmedel.

Teckningarna är i tusch och blyerts och det vita pappret är det viktigaste uttrycket för enkelhet. Ansikten med ögonuttryck blir en viktig upplysning om bland annat sinnesstämning. Detaljteckning som stenar, trädstammar och gräs blir ofta skisser till större landskapsteckningar som skapats i ateljén.”

Kitten Franzén

“Mina skulpturer handlar om relationer mellan människor och andra djur. Begrundan, kärlek och samvaro. I denna utställning visar jag arbeten i terrakotta. Ibland arbetar jag i betong.

Jag är autodidakt. Maryline Gierow och Noomi Engström är några av mina mentorer.”

Thomas Franzén

“Jag visar målningar med vyer över Stockholm och Mallorca. Skulpturer i ljus och röd terrakotta, koppar, järntråd och teckningar. Bilder som är sätt att se verkligheten och ställa frågor. Gösta Gierow (inte att förväxla med Lennart Jirlow ) och Stig Pettersson har varit mina mentorer. Jag har ställt ut på Galleri Sjöhästen, Lidingö och flera gånger på Galleri Terseaus tillsammans med Kitten samt även deltagit i Edsvikens Höstsalong. Gösta beskrev mig inför min senaste utställning:”

“Thomas är en erfaren målare […] Men mycket erfarenhet kan också vara en fara. Det kan vara frestande att tillgripa redan beprövade lösningar. Det kallas rutin! En av Thomas stora tillgångar är att varje bild tillkommer i ett intensivt nu utan tillbakablickar […]. Med ett sådant förhållningssätt kan man överraska sig själv och göra skaparögonblicket till något unikt”

Jag är också verksam som nationalekonom.

Thomas Franzén 070 590 84 07

Några exempel på verk av de utställande konstnärerna.

Ann-Margret Wallner

Aimo Antero Olsson

Kitten Franzén

Thomas Franzén