Björn Holm, skulptur och EAK Kiki Eklund, bildverk

Utställningen pågick:
16 – 19 februari 2023

Björn Holm – skulptur

“Med leran mellan modellen och konstnären finns den totala närvaron”.

Björn är född 1963, är verksam arkitekt och har under senare år använt leran och skulpturen som uttrycksmedel i sitt konstnärskap. Han gör studier av kropp, form, linjer och uttryck – med leran som verktyg. I centrum finns människan, den nakna kroppen, uppställda objekt eller stilleben – skulpterade med en utsökt och fragil känslighet, och med starka uttryck.

Björn är med i konstnärsföreningen KB75 på Södermalm i Stockholm, och har under en hel del år arrangerat lerkroki. På denna utställning har Björn valt att visa en del av sina skulpturer från dessa år. Han använder svartbrännande stengodslera. Varje objekt är unikt.

Kontakt:
bjorn.i.holm@telia.com
Insta: bjorn.i.holm

EAK Kiki Eklund  –  bildverk.

“Delar inre och yttre samtal med världar och tillstånd våra hundar guidar mig till. I Sverige, mest från Österlen & Stockholm. Fotografierna är tagna under en fullmånekväll samt väldigt många andra dagar.”

EAK utforskar kraften i känslighet och uttrycket i det okända i både bildkonst, fotografi och performance. Hon arbetar i intuitiva processer som hon kallar ’sublimera’. EAK är verksam konstnär i Stockholm och på Österlen och arbetar som coach på bland annat Konstfack. Hennes konstbok ’Bakom mörket’ släpptes i december 2021 och Kristinas soloutställning ’Bortse’ visades på galleri Karlavägen 70 i slutet på 2021. Nu följer hon upp med en bildutställning som har namnet “I samtal”.

Kontakt:

Kiki@brandfamily.se
+46760106306
EAK.APP
Insta: exhibition_eak