Therese Carnemalm & Uppvik & döttrar

Utställningen “Dagdrömmar” måleri & fotografik av Therese Carnemalm tillsammans med Uppvik & döttrar, mäklarfirma på Österlen och Västerlen.

Österlen på Östermalm. Uppvik & döttrar – med passion för hus & konst.

Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i

Utställningen pågår:

12 – 15 september 2024

Vernissage 12 september kl 17-20

Dagdrömmar

Therese Carnemalm är född och uppvuxen i Malmö och har en bakgrund som grafisk formgivare och designer. Hon är utbildad på bl.a. Konstfack och RMI Berghs i Stockholm samt Målarskolan Forum i Malmö.

Therese har haft flertalet separatutställningar i Sverige samt i London. Konstrundan har varit speciellt återkommande arrangemang genom medlemskap i KSV (Konstnärsgruppen Sydväst). Under åren har hon även deltagit i renodlade illustrationsutställningar.

“Jag inspireras mycket av det dagliga livet i min konst. Allt ifrån spännande möten med människor till naturens sköna magi. Intrycken blir till uttryck. Ibland blir en idé till en enda bild men kan också bli till en hel serie med ett tema som grund. Titlar kan vara en dörröppnare och ses som ett första steg in i ett verk för betraktaren. Kanske kan de väcka en känsla hos dig och öppna för fler inre bilder och upplevelser.”

Tidigare utställningar: giclée – pigmentgrafik, ur serien ”The sound of nature” där jag precis som i akrylmålningarna ”De intuitiva” undersöker rytmen som finns i naturens språk t.ex. mönstren i vinden eller vattnets rörelser. ”Vänner” är en hyllning till mina morföräldrars generation som lärde mig så mycket genom att låta mig delta i vardagens aktiviteter. Allt i från att reda ut ålarevar och hugga ved till att slunga honung och handdiska efter maten. Många gånger handlar det om att se det stora i det lilla.”

Arbetsprocessen är fri och intuitiv och teknikerna blandas ofta genom att varva färg, papper, tyg och tråd. Det är sällan bara ett medium får råda. Therese väljer arbetsredskap efter vad hon vill uttrycka och ofta landar hon i blandteknik som öppnar för ett gränslöst skapande där strukturer och material kan omfamna varandra bortom det traditionella. All grafik är tryckt med arkivbeständig tusch på syrafritt 300g konstnärspapper från Canson. Varje komposition har sin egen bakgrundsberättelse.

På Uppvik & döttrar mäter Therese upp husen med lasermätare och gör sedan handgjorda planritningar i akvarell.

Exempel på verk

Österlen på Östermalm

Uppvik & döttrars filosofi. Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i. Vid havet. På landet. På Österlen och Västerlen. Husen som vi jobbar med måste beröra oss. Och, det ska erkännas – ”älskade hus” finner lättast vägen till våra hjärtan!

Böljande fält. Mjuka kullar. Slingrande vägar. Ljuslucker bokskog. Doftande ängar. Ett leende landskap. Inga köer. Ingen trängsel. Lantlig frid. Stilla ro. Ändå sjuder landskapet av liv, initiativ och energi. Mindre än halvannan timme från Köpenhamn. En avslappnad livsstil. En reträttplats där det
är tyst om natten. Förhöjd livskvalitet. Vi vill gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare.

Genom fotografering, ofta från tidig morgon till solnedgång, välarbetade texter och illustrativa akvarellskisser försöker vi fånga känslan i huset och berätta hur man lever sitt liv just här. Vi fotograferar mycket mer än ett hus med fyra väggar och ett tak! Årstiden. Skörden. Djurlivet. Dagsljuset. Livsstilen. Husbeskrivningarna utformas på ett sätt som gjuter liv i husen och blir ett sätt att samtala med kunderna som om de kunde se huset i verkligheten. Det var köpare som beskrev upplevelsen med Uppviks karaktäristiska och konstnärliga husbeskrivningar så här: ”Det är nästan som ett hologram, där bilderna i beskrivningen motsvarar verkligheten på ett fascinerande sätt. Vi kunde leva oss in i känslan av huset redan när vi satt hemma i Berlin och drömde om huset på Österlen”.

Ofta har våra säljare lagt stor möda, energi och tankeverksamhet på att skapa ett varmt och ombonat hem. En personlig miljö. Ett älskat hus. Vi vill därför ge stor omsorg till de hus som vi tar oss an. Kanske är det ett välrenoverat hus i byn, ett ålderdomligt torp i skogsbrynet, ett arkitetritat hus, en kringbyggd gård på slätten eller skånelängan i fiskeläget. Vi säger även ja till spännande projekt, på en bedårande plats, där köparna istället får slutföra renoveringen. Vårt urval skapar en exklusivitet för både säljare och köpare. Företaget fungerar som ett filter, en kvalitetsstämpel och sparar tid för köparna som vet att spännande och intressanta hus finns i Uppvik & döttrars husportfolio.

Vi är tre fastighetsmäklare; VD/ägare Lotta  Nordstedt, Mi Ståhl och Katarina Lidén. Vi ser oss som projektledare som stöttar och coachar dig genom försäljningen. Uppvik & döttrar är inte en person utan styrkan ligger i den samlade kraften hos medarbetarna.

Tillsammans har vi stor erfarenhet; vi är inredare, trädgårdsfixare, fotografer, skribenter,  illustratörer, konstnärer, formgivare och mycket mer.

Kom och prata hus med oss – och om Österlen förstås! Väl mött.