Helena Adolfsson

Under utställningen visas måleri: oljemålningar, akvareller och skisser. Motiv från naturen och landskapet vid Kvikkjokk och Norrbotten.

Utställningen pågår:

17-20 oktober 2024 Vernissage torsdag 17 oktober.

Ordinarie öppettider:
torsdag 17-20, fredag-söndag 13-17.

Varmt välkommen!

”Många av motiven till mina målningar kommer från omgivningarna runt Kvikkjokk och Norrbotten. Hit flyttade jag från Stockholm för 30 år sedan efter avslutade studier vid Konstfackskolan.

Kvikkjokk ligger norr om polcirkeln, alldeles vid fjä llkedjan. Det ä r ett rikt och skiftande landskap. Ljuset och fä rgerna som ständigt förändras med å rstidernas vä xlingar, med midvintern korta dagar utan sol och sommarens överflöd av dagsljus.

Tillvaron rättas efter årstid och väder. Landskapet finns i min vardag och formar tillvaron. På mina vandringar samlar jag intryck i skisser, kritteckningar och akvareller.

I mina bilder strävar jag att i linjer, färger och ljus, fånga känslan jag upplever på en plats och samspelet mellan det som där finns. Jag intresserar mig också för de refuger av natur som fortfarande finns kvar och de spår som vi efterlämnar vid våra ingrepp som vattenkraft, ledningsgator, vägar, kalhyggen m.m.”