Else-Marie Strese och Clara Waller

Else-Marie “Essi” Strese använder mycket färg i sin bildkonst. Hon är i grunden biolog och inspireras av naturens växtlighet och djurens personlighet. Konst som man blir glad av.

Utställningen pågår:

5-8 oktober samt 12-15 oktober 2023

Ordinarie öppettider:
torsdag 17-20, fredag-söndag 13-17.

Varmt välkommen!

Else-Marie Strese

Man säjer att blommor är jordens skratt, då är färg människornas!

Färg har alltid gjort mig lycklig. I hela mitt liv har jag på ett eller annat sätt roat mig med färgpigment och bilder. Tidigare gjorde jag mycket batik och växtfärgning av ull. Idag blir det mest bildkonst, men jag älskar fortfarande egensinniga och oberäkneliga färger.

Akvarell är en underbar teknik om man vill leka och brottas med pigment. Inte heller den självtillverkade äggoljetemperafärgen är förutsägbar eller för den delen gouache som läggs på, skrapas av, läggs på igen, så att jag genom många färglager kan uppnå ett speciellt skimmer.

Eftersom jag är biolog kommer mestadels min inspiration från naturen. Jag försöker att uttrycka min fascination för allt från insekter till däggdjur och vegetation. Uttrycket som jag skapar är en blandning mellan abstrakt och figurativt. Jag prövar mig hela tiden fram för att fånga djurens personlighet genom färg och form.

Clara Waller