Max Alm-Norell

Blandteknik

Fulla av färg och liv erbjuds vi dolda historier som bara vi som betraktar konstverken kan tolka, känna och se. Nya fönster öppnas inför våra blickar om vi stannar i konstverken.  Flera fotografier kombineras i samma verk, alkrylfärg och olika material läggs till.

Utställningen pågick:
8 – 11 februari 2024. Vernissage torsdag 8 februari

Med över 80 framgångsrika utställningar under sitt bälte är Max Alm-Norell en rutinerad skandinavisk konstnär. Han fokuserar på konstens färgstarka och mystiska natur, med målsättningen att få människor att reflektera över vad som är viktigt i livet genom konstverk som glittrar och utstrålar färg, textur och symbolik. Maxs konst är välkänd för att väcka känslor inför de dolda berättelser som dyker upp som illusioner i hans färgexplosioner. En effekt som har blivit hans varumärke.

Max Alm-Norell har en bakgrund som världsomspännande fotograf och har publicerat och refererats i ett flertal välkända tidningar, bland annat italienska Vogue, House Magazine, Residence, Filter, Plaza och Boneo Magazine. Både hans målningar och fotografier hyllas i alla större tidningar i Skandinavien.

I sitt konstverk använder Max Alm-Norell en innovativ teknik där han kombinerar flera fotografier i samma bild, förmedlar berättelser och öppnar fönster till vad det innebär att vara människa. Han skapar berättelser som genom deras våg av färg och illusiva bildspråk, som magnetism, uppmanar individen att hitta sin egen inre visdom och drömmar.

Exempel på verk