Ewa Kinnunen

Här får vi uppleva Ewa Kinnunens abstrakta och organiska bildspråk som tar form med hjälp av pensel, målarkniv, trasor och händer.

Utställningen pågick:
18 mars – 31 mars 2022

“Jag brukar citera klarinettisten Putte Wickman ”Jag är en självlärd autodidakt”. Det stämmer inte fullt ut. Jag har fortbildat mig genom flertalet konstkurser vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän som, utan övriga jämförelser, utbildat Peter Dahl, Jockum Nordström och Lars Lerin.

Utöver det har jag studerat måleri vid Rudolf Steinerseminariet i Järna. I över 15 år har jag arbetat som atilierista och bildpedagog för barn och ungdomar. Som ung föredrog jag att arbeta med med akvarell. Formspråket var inte sällan av  geometrisk karaktär. Kring millenieskiftet övergick jag till att använda akryl men fortsatte att arbeta med flertalet tunna transparenta färglager. Över tid använde jag mig av ett organiskt formspråk där ljus och mörker skapade rörelser.

Nu, 2022, möter det organiska måleriet det nygamla geometriska och jag har ofta naturen som utgångspunkt. Utställningen En strimma vår handlar precis om det”

ewakinnunen.se
Facebook: Ewa Kinnunen Fine Art
Instagram: Ewaki__Art